On suden aika herätä

Voima, tuli ja ruosteinen rauta vetivät minua puoleensa. Se, miten rujosta metallista saa hitsaamalla, juottamalla ja takomalla jotain ainutkertaista. Ja kappas, yllättäen rumasta tulee kaunista. Niin minusta tuli metalliseppä Riitta Lindroos. Työpöytäni täyttyi nopeasti hopeasta, lasista, alumiinista, pronssista ja milloin mistäkin korumetallista. Olin löytänyt paikkani.

Vahva visio leimahtaa 

Korumme eroavat tutusta ja totutusta. Niissä on rujoutta, särmää, niittiä ja rähinää. Ei ihme, että äijiä kiinnosti. Olimmekin ensimmäisten joukossa Suomessa tekemässä korutaidetta miehille. Rajut pääkallosormukset olivat alkuvuosien hittituote ja sopivat hyvin maskuliiniseen lookiin. Korujen tekijänä yksi tärkein asia minulle on vahva visio näyttävästä korusta. Kokeilen mielelläni eri materiaaleja yhdessä, koska korusepältä se onnistuu. Kun näen mielessäni mahtavan lopputuloksen, selässäni kulkee jo kylmät väreet. Idea korusta saattaa syntyä Karjalan korpimetsässä, jossa tiedän susien ja karhujen liikkuvan, mutta pöydän ääressä koru saattaa muotoutua vielä moneen kertaan, useimmiten parempaan suuntaan kuin mitä alkuperäinen idea oli. Myös mieheni Christer on suuri apu ja tuki kaikessa, sillä hän osaa ideoida ja ratkaista ongelmia. Minä olen rohkea ideoija, hän on pikkutarkka perfektionisti.

Karjalainen kulttuuri on minulle tärkeä ja ammennan koruihini paljon myös historiallisia vivahteita. Tiedän koruni olevan onnistunut, kun kaikki palaset tuntuvat loksahtavan kohdalleen ja tunnen kylkiluissani asti, että tämä on se juttu. 

Lue alapuolelta ikimuistoiset asiakastarinamme!

Fanikoru Yö-yhtyeelle 

Musiikkifestivaaleilla teimme paljon korujen kuvastoa pääkalloista ja risteistä, mutta aina laadukkaasti. Pian meihin otettiin yhteyttä ja tilattiin Yö-yhtyeelle bändin omalla logolla varustettuja hopeisia fanikoruja. Kyseessä oli kaulakoru ja erikoistuote, jota tehtiin ensin yksi erä. Kun erä oli mennyt kaupaksi, tilattiin toinen. Heille tärkeintä oli saada huolella tehty ja laadukas koru, jossa oli ajateltu lämmöllä Yö-yhtyeen faneja.

HIM ja erityiset korulahjat 

Tapaaminen HIM-yhtyeen managerin kanssa oli jännittävä. HIM oli kovassa nosteessa ja soitti love metallia. Hopeisia korujamme suunniteltiin ensin fanituotteeksi verkkokauppaan, mutta massiivisten tilausmäärien vuoksi emme tuolloin olisi pystyneet vastaamaan tarpeeksi nopeasti kysyntään. Emme tässäkään kohtaa halunneet tinkiä laadusta. Kyseessä oli kuitenkin kansainvälinen menestysbändi, joka ansaitsi hienon fanituotteen. Korumme olivat kuitenkin ehtineet tehdä vaikutuksen, joten niistä tehtiin erikoiserä bändin jäsenille ja lahjoja heidän yhteistyökumppaneilleen. Vasta paljon myöhemmin saimme kuulla jännittäviä uutisia siitä, minne korumme olivat HIMin kautta päätyneet! 

Yhteydenotto Metallican taustajoukoista 

Neljä vuotta sitten saimme HIMin managerilta puhelinsoiton Hollannista ja sähköpostitse ohjeet toteuttaa naiselle sopiva rannekoru. Teimme tilauksesta erilaisia vaihtoehtoja, joista hopeinen, paksu ja punottu rannekoru tuli valituksi. Vasta myöhemmin saimme tietää, että koru oli tilattu Metallica-yhtyeen tuottajan Bob Rockin vaimolle. Bob oli itse saanut lahjaksi kaulakorumme HIM-yhtyeeltä aiemmin. Maailma on täynnä hienoja koruja ja upeita tekijöitä, mutta vuosien jälkeen tuottaja näki kaiken vaivan etsiäkseen meidät käsiinsä ja tilatakseen vaimolleen mieluisan ja uniikin lahjan. Tarina tuntuu vieläkin epätodelliselta, koska olemme itsekin suuria Metallica-faneja. Samalla sitä kokee suurta ylpeyttä siitä, miten suuren vaikutuksen on onnistunut omalla työllään tekemään. 

Tätä korua Miss Suomi Viivi Pumpanen käytti Las Vegasissa.

Viivi Pumpasen Miss Universum -kilpailut 

Vuoden 2010 Miss Suomi Viivi Pumpanen halusi Miss Universum-kilpailuihin Yhdysvaltoihin ehdottomasti kultaiset korut, mutta nähdessään 3D-mallimme hopeisesta korusarjastamme, hän muutti oitis mielensä. Saimme suunnittelussa aika vapaat kädet. Säihkettä tosin toivottiin. Teimme hieman ronskin, mutta samalla pelkistetyn kaulakorun ja siihen sopivat korvakorut. Kiireen vuoksi korut toimitettiin suoraan hänelle hotellihuoneeseen Las Vegasiin. Korut pääsivät lopulta valokeilaan bikinikierroksella. Vasta myöhemmin olemme käsittäneet, että korumme näkivät suorassa tv-lähetyksessä miljoonat ihmiset ympäri maailmaa. Se oli hieno tunne.